Xhavit Haliti: Unë propozova që ushtria të quhej “UÇK“


Nënkryetari i PDK-së dhe njëri nga personat kryesor në themelimin e UÇK-së, Xhavit Haliti në emisionin “Debat” të RTK-së ka thënë se ushtría çlirimtare ka pasur parim që most ë bëjë kríme dhe kjo është zbatuar.

“Nuk ka asnjë rast që UÇK-ja ka bërë ndonjë krím siç ka bërë Serbia. UÇK-ja është demílitarízuar në vitin 1999 dhe ato që kanë ndodhur pas këtij viti nuk mund t’i mveshen UÇK-së. Ndoshta ka pasur individ që kanë bërë kríme, por kjo është punë e proku rorisë që t’i zbulojë të gjithë ato vr asje”, ka thënë Haliti.

Ai tutje ka shtuar se politika nuk duhet të ndërhyjë në drejtësi.

Derisa ka folur për a rrestímin e krerëve të UÇK-së dhe dërgimin e tyrë në Hagë për t’u gjy kuar, Haliti ka thënë se kjo për të ka qenë e papritur.

“Nuk kam pritur që ata të arre stohen, por element që kanë kryer kríme të drejtpërdrejta, njerëz që nuk kanë marrë urdhra”, ka thënë ai.

Haliti ka thënë se ka qenë ushtría dhe polícia serbe që kanë bërë te rror në Kosovë, por që ne nuk kemi vepruar që të krijojmë do sje dhe t’i padísim ata si në mënyrë individuale, po ashtu edhe kolektive.

Ai tutje ka thënë se ka qenë propozimi i tij që UÇK-ja të quhet me këtë emër.

“Propozimi ka qenë i imi që ushtría të quhet Ushtria Çlirimtare e Kosovës dhe më pas ky propozim është miratuar”, ka thënë ai.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…