Zbulohet një insekt i ri në Kosovë, Nuk do ta besoni se çfarë nofke ka

Profesori i Fakultetit të Shkencave të Natyrës në Universitetin e Prishtinës, prof. Dr. Halil Ibrahimi, ka zbuluar një tjetër lloj të ri insekti në Kosovë.

Për ta kujtuar kohën kur është zbuluar ky lloj i ri i insektit, ai është emërtuar Potamophylax k oronavírus.

Por vet autori, i cili është shumë i njohur në rrethet shkencore për shkak të zbulimit edhe të nëntë llojeve tjera me parë, thotë se simbolikisht emri i llojit potencon edhe një pandemi tjetër, që është duke ndodhur në lumenjtë e Kosovës, e në veçanti në Lumbardhin e Deçanit, si rezultat i ndotjes, degradimit dhe keq menaxhimit të hídrocentraleve.

Postimi i plotë i profesorit Halil Ibrahimi: