ZOT… mbaje dorën! Çka po ndodh në Kroaci


Pjesa Adriatike e Kroacisë u godít nga një stuhi e fo rtë për shkak të së cilës u shpall një al arm i kuq meteorologjik për të gjithë bregdetin.

Një erë e for të në jug po fryn në zonën më të gjerë të Splitit. Për orë të tëra në stacionin DHMZ në Split, Marjan Jugo kishte një stu hi mesatare dhe rrymat arritën 108 km në orë, raporton Dalmacija sot.

Era e for të e jugut shk akton ndërprerje të mëdha në trafikun detar dhe presíoni i ulët i ajrit shka kton prurje cíkloníke.

Si rezultat, disa nga pjesët e poshtme të bregdetit ishin nën det. Për fat të mirë, rreth orës 5 të pasdites, batica e hënës është e lartë

Kështu që bregdeti nuk do të përmbylet aq sa do të ishte nëse do të përkonin baticat cíkloníke dhe hënore.

Sidoqoftë, në pjesën e dytë të mbrëmjes mund të ketë një rrítje të re të f ortë të nivelit të detit.