Zoti na ruajtë! Çka po ndodh kështu në Kroaci e Bosnje!

Kroaci Bosnje

Stuhi të fuqishme kanë përfshirë edhe pjesë të Gadishullit Ballkanik, në veçanti Kroacinë dhe Bosnjë dhe Hercegovinë, por edhe Slloveninë, Malin e Zi dhe Serbinë ku në shumë vende ka erëra shumë të fuqishme të cilat po shkaktojnë edhe dëme materiale, ndërkohë në Kroaci është krijuar një sistem shumë i fuqishëm i vranësirave të cilat po sjellin rrebeshe intensive me vetëtima dhe bubullima masive.

Në videon më poshtë shihet kryeqendra kroate pas shtrëngatës së fuqishme, kurse në foto përfundi videos shihetn qyteti Boshnjak Bihaç pas erëra shumë të fuqishme jugore dhe qyteti tjetër kroat Rijeka pas rrebeshe intensive.